BIKE FESTIVAL PORTOROŽ – POZDRAV JESENI 2015

Nalagam zemljevid...
Datum: 26.09.2015

Ura: 10:00 - 14:00

Kraj: Portorož, Portorož

Uvozite v svoj koledar:
0 ali iCal (ostali koledarji)

Kolesarske razdalje


BIKE FESTIVAL PORTOROŽ - POZDRAV JESENI 2015KOLESARSKA PRIREDITEV JE ŽE ZAKLJUČENA


OCENITE KOLESARSKO PRIREDITEV
Organizacija
Cena
Vtis

BIKE FESTIVAL PORTOROŽ - POZDRAV JESENI 2015

OPIS KOLESARSKE PRIREDITVE

4. BIKE FESTIVAL PORTOROŽ POZDRAV JESENI

Po uspešni izvedbi pomladnih kolesarskih dogodkov v Portorožu, se tudi v mesecu septembru vračamo na isto lokacijo.

DATUM IN URA DOGODKA: Sobota, 26. 9. 2015, ob 10.00 uri.

PRIJAVNO MESTO: Marina Portorož

STARTNO PRIZORIŠČE: Marina Portorož

CILJNO PRIZORIŠČE: Marina Portorož

PARKIRANJE: Brezplačno parkiranje je na voljo na peščenih površinah poleg Marine Portorož. Parkiranje na promenadi v Portorožu se plača po ceniku, ki je objavljen na spletni strani Občine Piran.

KOLESARSKE TRASE: Na voljo bodo TRI trase, in sicer:

MALA TRASA: 20 km s 180 m višinske razlike (PREČKA MEJNI PREHOD – obvezno je potrebno imeti s seboj osebno izkaznico ali potni list). Obrat je na bencinski črpalki v Plovaniji
Povezavo do male trase in podroben opis najdete TUKAJ

SREDNJA TRASA: 58 km s 360 m višinske razlike (PREČKA MEJNI PREHOD – obvezno je potrebno imeti s seboj osebno izkaznico ali potni list)
Povezavo do srednje trase in podroben opis najdete TUKAJ

DOLGA TRASA: 88 km z 960 m višinske razlike (PREČKA MEJNI PREHOD – obvezno je potrebno imeti s seboj osebno izkaznico ali potni list)
Povezavo do dolge trase in podroben opis najdete TUKAJ

POTEK MARATONA: Start vseh maratonov je skupinski. Promenadna vožnja skozi Portorož je počasna in poteka v strnjeni skupini. Po izhodu iz Portoroža in do mejnega prehoda v Sečovljah se spremljevalnih kolesarjev ne sme prehitevati in udeleženci kolesarijo v skupini. Po prečkanju prehoda se začne zares. Prvih nekaj skupin ima zagotovljen prehod in spremstvo policije na vseh glavnih križiščih. Ostali kolesarji vozijo v skladu s CPP po označeni trasi. Na vseh križiščih stojijo reditelji in postavljene so vidne označbe – puščice. Pri vračanju v Slovenijo je potrebno biti pozoren na mejni prehod, ki se ga pri polni hitrosti iz spusta NE SME PREČKATI. Potrebno je upočasniti in po potrebi ustaviti.

NAGRADE: Med udeleženci bomo izžrebali bogate nagrade pokroviteljev, med katerimi velja omeniti tudi 5 parov tekaško pohodniških copatov TREKSTA. Ob zaključku dogodka bomo izžrebali še manjše nagrade pokroviteljev.

Posebne nagrade bodo prejeli:

najstarejši udeleženec
najstarejša udeleženka
najmlajši udeleženec
najmlajša udeleženka
najštevilčnejša ekipa ali klub

Startnino nakažete na TRR organizatorja. Če nakazujete za druge udeležence pod namen napišite njihovo ime. Sklic je DATUM DOGODKA: 26092015. Startnina vključuje topel obrok na cilju, pijačo in okrepčila na postojankah, zdravstveno službo, spremstvo policije, spremstvo motoristov, spremstvo vozil organizatorja, zavarovanje odgovornosti.

POPUST ZA KLUBE: Pri enkratnem plačilu za člane društev in klubov vam pri plačilu za 10+ udeležencev nudimo 15-odstotni popust. Spisek udeležencev nam posredujte na naš e-naslov: [email protected] Če boste potrebovali original račun, nas na to opozorite.

ORGANIZATOR: ŠPORTNO DRUŠTVO SLOVENC, Gledališki trg 3, 3000 Celje, ID ZA DDV:84005815, TRR: 0600 0089 0978 473, odprt pri BANKI CELJE, SKLIC: SI00 28032015

OKREPČEVALNICE: Na krajši trasi bo na voljo ena okrepčevalnica, in sicer v Bujah, kjer trasa pri semaforju v centru mesta zavije desno (pri trgovini Konzum). Na daljši trasi bosta na voljo dve okrepčevalnici, in sicer prva enako kot na krajši trasi, druga pa bo na vrhu Vižinade, pri gostilnici, kjer je tudi obrat.

POSEBNA OPOZORILA: Maraton ni tekmovalne narave in vsi udeleženci sodelujejo v skladu s cestnoprometnimi predpisi (CPP). Organizator ne odgovarja za škodne dogodke in nesreče nastale v sklopu dogodka. Prva skupina kolesarjev ima tako na slovenski kot hrvaški strani spremstvo z vozili organizatorja in spremstvo policije. Obvezna je uporaba čelad. Vsi udeleženci maratonov morajo ob sebi ves čas imeti osebni dokument (osebno izkaznico ali potni list). Prireditev bo organizirana ob vsakem vremenu.

BIKE FESTIVAL PORTOROŽ – POZDRAV JESENI

IDEALEN ZAKLJUČEK KOLESARSKE SEZONE NA SLOVENSKI OBALI

V primeru odpovedi zaradi neudeležbe ali zdravstvenih problemov, 14 dni pred dogodkom vrnemo startnino zmanjšano za administrativne stroške 2€. Do 4 dni pred dogodkom vrnemo startnino v višini 70% plačanega zneska.

Pretekle prireditve: BIKE FESTIVAL PORTOROŽ

Uradna internet stran organizatorja

Kontaktni email organizatorja